Trouwring aanbieding: herenring gratis! Klik hier

Mini Cart

oud-goud

Wilt u afstand doen van uw oude goud of zilver?

Wij bekijken en wegen uw (oude) sieraden, munten, gebruiksvoorwerpen etc. Aan de hand van het materiaal en het gewicht bepalen wij de prijs. Wanneer u met de prijs akkoord gaat betalen wij u contant uit. U kunt het ook inruilen voor een nieuw sieraad of gebruiken voor het creëren van een nieuw sieraad.
Wanneer u langs komt, vergeet dan niet uw legitimatiebewijs mee te nemen.

Hoe wordt de waarde van goud bepaald?

De prijs van goud wordt dagelijks vastgesteld op basis van de vraag en het aanbod. Goud kan niet door mensen worden gemaakt en daarom zijn we qua aanbod afhankelijk van wat er uit de grond wordt gehaald. De winning van goud, en daarmee het aanbod, is vrij constant en niet aan grote veranderingen onderhevig. De vraag naar goud verandert echter wel regelmatig. Juweliers willen sieraden maken, diverse elektronische apparaten hebben goud nodig en beleggers kiezen er vaak voor een deel van hun vermogen in goud te beleggen. Goud wordt namelijk gezien als een waardevaste manier van beleggen, omdat aandelen gevoeliger zijn voor waardeverlies.

Hoe het samenspel tussen vraag en aanbod wordt samengevat in een prijs en wordt bepaald door de London Gold Fixing. Tweemaal daags overleggen de vijf leden van de London Gold Pool over de actuele goudprijs. De prijs die de London Gold Pool bepaalt wordt wereldwijd gezien als de praktische richtprijs.

Goudlegering

Zuiver goud behoort tot de edelmetalen en is een dicht maar zacht metaal, net iets harder dan zink. Voor het gebruikt kan worden, moet het gezuiverd worden en voor de meeste doeleinden wordt het gelegeerd met andere materialen om het harder te maken. De hoeveelheid goud in een sieraad wordt aangemerkt als karaat. Vaak staat dit ook met een driecijferig stempeltje in het sieraad zelf aangegeven. De gebruikelijke verhoudingen zijn als volgt:

Karaat Hoeveelheid goud Driecijferig stempeltje
  8 karaat   33,3%   333
  9 karaat   37,5%   375
  14 karaat   58,5%   585
  18 karaat   75%   750
  20 karaat   83,3%   833
  21 karaat   87,5%   900
  22 karaat   91,6%   916